Om os

Hvem 
Wuttke & Ringhof er et dansk-tysk arkitektfirma med en stærk overbevisning om, at god arkitektur forbedrer alles velbefindende. Tæt forbundet med den skandinaviske kunstnerisk-humanistiske designtradition kombinerer vi praktisk byggeviden med evnen til at drømme om harmoniske og smukke rum.

Hvad 
Vi forstår, at alle opgaver skal løses specielt og at alle nye opgaver indeholder kimen til den unikke løsning – syntesen mellem rummets funktion og udformning. 

Wuttke & Ringhof tilbyder rådgivning i alle byggeriets faser. Fra afklaring af bygherrens ønsker og skitsering af ideer, til designoptimering og integration af ingeniørberegninger, til afklaring af myndighedsforhold, frem til udbudsmateriale, valg af entreprenør og bistand ved kontrahering. Når byggeriet begynder står Wuttke & Ringhof for bygherrens byggeledelse, miljøkoordinering, fagtilsyn og opfølgning på økonomien. Sidst bistås afleveringsforretningen mellem bygherre og entreprenør.

Hvordan 
I samspil med bygherren, ingeniører og myndigheder styrer vi processen, så innovative løsninger, økonomi og den unikke arkitektoniske løsning kan gennemføres.

Hvor 
Arkitektfirmaet har til huse i et pakhus fra 1780 i Wildersgade 51 på Christianshavn.

Nye projekter 
Wuttke & Ringhof beskæftiger sig primært med renovering og restaurering af ældre og fredede bygninger, boliger og hoteller samt masterplaner.

Beatrix Wuttke studerede arkitektur fra 1983 til juni 1990 på RWTH Aachen, hvorfra hun fik sin afgangseksamen. På Kunstakademiet i Düsseldorf studerede hun mellem 1987-89. Efter hendes afgang arbejdede hun på forskellige tegnestuer i Berlin. Fra 1993 til 1995 var hun projektleder hos professor Hans Kollhoff. Efter 1. præmien i en europæisk åben konkurrence til Rotaprintarealet i Berlin i 1993 begyndte samarbejdet med Thomas Ringhof.

I året 2000 blev Beatrix Wuttke optaget i BDA (Bund Deutscher Architekten) og i 2005 blive hun valgt ind i konkurrenceudvalget af arkitektkammeret i Berlin. Fra 2000 til 2006 underviste hun på arkitektfakultetet på Det Tekniske Universitet i Berlin.

Thomas Ringhof studerede arkitektur fra 1983 til 1991 på Det kongelige Kunstakademi, København, og på Architectural Association School of Architecture i London. Efter afgangen modtog han Fritz Schlegels og Hustrus Legat.

Fra 1991 til 1993 arbejdede han på tegnestuer i London, Berlin og Frankfurt, herunder også hos Sir Norman Foster and Partners. Fra 1997 til 2005 underviste han på arkitekturfakultetet på Det Tekniske Universitet i Berlin.